Mini beer breien.

Zoals je op de foto ziet, is het echt een heel klein beertje. Lijf en hoofd maak je in een stuk. IK geef toe dat de armen, benen en oren een priegelwerkje zijn. Maar ze is zo lief !
Je hebt nodig : 1 mm breinaalden / dunne wool in wit en licht bruin / beetje vulling / zwart garen om neus en oogjes te borduren / Tacky glue / blusher. En heel belangijk : een grote veiligheidsspeld om alle losse onderdelen bij elkaar te houden.
Hoofd en lijfje Zet 20 steken op met wit voor het jurkje dat ook meteen haar lijfje is. Naald 1 -2 recht breien. Naald 3 - 10 in tricot steek breien. Brei verder in bruin voor het hoofd. Naald 11 - 20 in tricot steek breien. Knip de draad af, maar laat en stuk hangen. Rijg de draad door alle steken op de breinaald en trek de draad aan om de bovenkant van het hoofdje te sluiten. Zet vast met een paar steken maar knip de draad niet af! Rijg dit onderdeel op de veiligheidsspeld zodat het niet zoek raakt.
Maak 2 armen : zet 6 steken op met bruin en brei 6 naalden in tricot steek. Knip de draad af maar laat en stuk hangen. Rijg de draad door alle steken, trek de draad strak aan en zet vast met een steekje. Draad niet afknippen . Schuif de armen op de veiligheidsspeld. Maak 2 benen : Zet 6 steken op en brei 4 naalden tricot steek. Werk af zoals de armen.
Maak 2 armen : zet 6 steken op met bruin en brei 6 naalden in tricot steek. Knip de draad af maar laat en stuk Laat hangen. Rijg de draade door alle steken, trek de draad strak aan en zet vast met een steekje. Draad niet afknippen . Schuif de armen op de veiligheidsspeld. , Oren en neus. Dit is het kleinste onderdeel. Je hebt er 3 nodig : 2 oren en 1 neus. Zet 3 steken op in bruin. Brei alle steken recht en kant ze af. Laat een draad hangen. . Voor de oren maak je een knoop met de begin en eind draad, zo krijg je een ronde vorm. De neus maak je zonder de knoop, die blijft dus plat. Doe jezelf een plezier en rijg elk onderdeel meteen op de speld, scheelde mij heel veel zoeken !! Bij de eerste beer ben ik verschillende onderdelen kwijtge
Beer in elkaar zetten : Sluit de naad op de rug van de beer. Gebruik bruin voor het hoofd en wit voor het lijfje. Stop alle losse draden weg en vul de beer. Sluit de bodem aan de onderkant van het jurkje met steekjes net boven de 2 naalden recht. Zo hou je een klein strookje over om straks de benen tussen te bevestigen. Bind een witte draad of een lintje langs de bovenkant van het jurkje om de nek te vormen. De armen en benen hoef je niet te vullen. Gewoon dubbelvouwen en de naad dicht naaien. Zet de armen vast aan de jurk net onder de nek.
De benen worden vastgezet aan de onderkant van de jurk. Lijm ze vast tussen de twee lagen onderaan de jurk zodat het lijkt alsof ze uit de jurk steken. Daarna naai je de onderkant van de jurk dicht met de beentjes er tussen. De oren. Neem de rondjes met de knoop en naai ze aan het hoofd van de beer.Je kunt ze evt ook vast lijmen. Stop de losse draden weg. Naai of lijm de neus op zijn plek. Borduur de oogjes en het neusje met zwart. Tip : Kleur de binnenkant van de oortjes en evt de wangen met een beetje blusher.

Comments

Popular Posts