Prei en lente uitjes

Hoe je van bloemenband prei kunt maken. Het begon als een grapje tijdens een workshop maar het werkt echt.
. Bloemenband is een enigszins rekbare tape die door de warmte van je handen aan elkaar plakt. Het word vooral gebruikt door mensen die bloemen maken van stof of papier. Je hebt voor dit project 3 kleuren nodig.
Scheur een stuk wit tape vam de rol. Dit is het onderste stuk van de prei. Het is makkelijk om de tape rond een speld te rollen om een mooi strak rolletje te krijgen.
Als je de prei dik genoeg vindt, scheur je het tape af. Niet knippen want dan bljf je een naad zien in de prei. Plak het afgescheurde einde vast aan de prei, Lijm is niet nodig want het tape is nu al kleverig.
Scheur een stuk van het lichtgroene tape af. ( niet knippen je wilt geen naad zien ). Scheur een small randje van de lengte van je tape. Je wilt geen rechte rand. Leg die onregelmatige kant op de prei en wikkel het tape om de boven kant van het witte stuk van je prei.
Wikkel het tape nu zo dat de prei langer wordt maar even dik blijft. Als de prei lang genoeg is, scheur je het tape af en plak je het uiteinde vast.
Herhaal dit nog een keer met het donker groene tape. Nu is de hele rol voor je prei dus klaar. Haal de speld eruit. Knip het donker groene deel van de prei in voor de bladeren. Je kunt evt nog wat bruine verf en een paar hele dunne draadjes aanbrengen voor de wortels. Als je prei wat kleverig aanvoelt ( dit komt van het tape) kun je hem dun bestrijken met Mod Podge. Voor lente uitjes maak je een veel kleinere en dunnere versie.
Wat ik erg leuk vind aan deze prei is dat je hem ook nog in hele mooie preiringen kunt snijdn, zelfs als ze een beetje plat worden, kun je ze zo weer in vorm duwen

Comments

Popular Posts