Winterkost

Heerlijke winterkost op het menu vandaag : boerenkoolstanp met worst en hutspot met een gehakt bal. Voor de gestampte aardappelen/puree heb je sneeuwverf of structuurpasta nodig. ( zie mijn post daarover) Meng er een heel klein beetje gele verf doorheen voor een aardappelkleur.
Voor de boerenkool kun je bijvoorbeeld dit decoratie mos gebruiken. Het is te koop in modelbouwwinkels en tuincentra. Meng kleine plukjes door de aardapplepuree. Serveer in een schaal of op een bordje en laat het geheel drogen. Voor de worst kun je een roze gummetje gebruiken of een sukje craftfoam.
Om mooie plakjes worst te krijgen gebruik je een holpijpje ( zie foto) dat is zo'n dingetje om gaatjes mee in een riem te maken of een perforator of een ponsje oid. Het velletje van de worst maak je door de randjes te beschilderen met bruine glasverf. Voor de hutspot, maak je kleine blokjes of snippers oranje craftfoam die je door de aardappels mengt. Ik maak mijn gehaktballen ltijd van kurkkruimels die ik meng met liim. Maar als je wilt kun je ook zelfhardende klei gebruiken die je na het drogen in de juiste kleur verft. De gehaktbal krijgt ook een laagje bruine glasverf. Deze gebruik je ook voor de jus op het bord of in de juskom. Je kunt gewoon de juskom vullen met glasverf en dat laten drogen. Het krimpt wel een beetje dus misschien moet je later nog wat bijvullen. Voor jus op het bord, gewoon wat glasverf aanbrengen en laten drogen.

Comments

Popular Posts