Nep fruit

Dit super makkelijk te maken fruit is vooral bedoeld als decoratie niet als echt fruit. Het ziet er leuk uit in schalen of manden maar ook in bloemstukken etc. Maar als je het echt genoeg vind, mag het ook best in de groentewinkel liggen.
De materialen zijn heel simpel : kleine foam balletjes en oil pastels of krijt. Voor de perziken heb ik balletjes van ongeveer 1 cm gebruikt, voor de abrikozen heb je kleinere nodig.
Ik gebruik het liefst de oil pastels omdat ze wat makkelijker "plakken"aan de balletjes dan het krijt. Een vriendin van mij gebruikt waterverf. Maar ik vind het de pastels en krijt een nooier effect geven. Begin met de lichtste kleur , wrijf ook een beetje met je vingers om een mooie laag te krijgen. Daarna gebruik je de donkere kleur. Probeer de kleur een beetje te mengen bij de overgang van licht naar donker.
Als je je perzik wat meer vorm wilt geven, kun je met je nagels die soort vouw maken die een perzik hoort te hebben. Als je heel voorzictig werkt met een tandenstoker kun je ook het deukje maken voor het steeltje.
Om de kleur te beschermen kun je je fruit eventueel bespuiten met wat haarlak.

Comments

Post a Comment

Popular Posts