Theepot als nestkastje.

IK zag een foto van een nestkastje gemaakt van een oude theepot en ik vond het zo leuk dat ik dat absoluut in miniatuur moest maken. Het werden twee versies : 1 op een op plankje zoals op de oorspronkelijke foto en een in een krans. Daarna heb ik ook nog iets leuks gemaakt met het overgebleven deksel.
Wat heb je nodig voor de versie op het plankje : Allereerst een mini theepot. Er zijn 2 dingen waar je op met letten : het deksel moet eraf kunnen en er moet een gaatje in het deksel zitten zoals bij een echte theepot/ ijslolliestokje/ dun ijzerdraad/ verf in de kleur van de theepot/ restjes mos, flowerfoam etc/ plaatje om het hout mee te versieren/ Tacky Glue/ Alleslijm zoiets als Velpon waar je porcelein mee kunt vastlijmen.
Van het deksel van de theepot maken we een dakje boven de ingang van het nestkastje. Rijg een stuk ijzerdraad door het gat in het deksel, draai de draad om elkaar heen, tot hij stevig vastzit, daarna draai je de draad om het handvat van de theepot, tot het deksel stevig vast zit, knip de draad af. Schilder het ijzerdraad in de kleur van de theepot.
Snij het ijslolliestokje op maat en lijm de theepot erop. Evt. kun je het nog versieren met een een plaatje of wat mos en flowerfoam
Versier de theepot alvast met wat mos en flowerfoam. Nu is het tijd om de vogeltjes te maken. Je hebt nodig : printjes met vogeltjes/ zelfdrogende klei/ Mod Podge/ Tackey Glue.
Begin met het uitknippen van de vogeltjes en bestrijk de plaatjes aan beide kanten met MOd Podge om je plaatjes the beschermen. Maak van de klei een druppelvorm die achter het vogeltje past en aan de voorkant niet te zien is. Laat de klei drogen en plak daarna de vormpjes aan de achterkant van je vogeltjes. Wrijf voorzichtig over de plaatjes zodat ze de vorm aannemen van de klei en je vogeltjes een 3d effect krijgen.
Lijm een of meer vogeltjes op je theepot.
Voor de 2e versie heb ik een krans in hartvorm gebruikt. Die is makkelijker om de theepot op te lijmen dan een gewone ronde krans. Het deksel van de theepot, heb ik voor deze niet gebruikt. De krans is versierd met mos en flowerfoam. De vogeltjes zijn gemaakt op dezelfde manier als bij de vorige versie.
Van het overgebleven deksel heb een een houder voor een zaadbol gemaakt.
Wat heb je nodig : een deksel van een theepot/ een foam balletje dat bij het deksel past/ kurk kruimels / evt een stukje tulle voor het netje/ groot oog van haak en oog sluiting/ verf in de kleur van het deksel Versiering : flower foam/ mos. En natuurlijk eem vogeltje.
Lijm het oog van de haak en oog sluiting op het deksel ( zie foto) Verf het oog in de kleur van het deksel. Beplak het foam balletje met kurk. Eventueel kun je er een netje omheen maken door het in een stukje tulle te wikkelen. Lijm de bal vast aan de onderkant van het deksel. Versier het deksel. Maar een vogeltje volgens de beschrijving en plak het op de bal.
Links onder zie je de door mijn vriendin gemaakte versie met een houten klompje in plaats van de theepot. Ben benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Comments

Popular Posts