Kleine haakwerkjes voor Pasen

Deze haakwerkjes zijn heel klein maar niet echt moeilijk om te maken. Ik moet mijn excuses maken voor de kwaliteit van de foto's. Ik had alleen nog een scan van het originele artikel. Ik hoop dat jullie ze toch leuk vinden.
Voor pasen heb je natuurlijk eitjes nodig. Deze zijn gehaakt in DMC met haaknaald 0, 60. Je kunt effen of gestreept garen gebruiken. Of natuurlijk verschillende kleuren. LET OP : DE TOEREN WORDEN NIET GESLOTEN. Je werkt dus in een spiraal. Het is makkelijk om het begin van elke toer te markeren met een draadje. Haak 2 lossen. Haak in de eerste losse 6 vasten. Toer 1 : * Haak 1 vaste in de eerste vaste, haak 2 vasten in de volgende vaste*, herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Toer 2 : * Haak 1 vaste in de eerste 2 vasten, haak 2 vasten in de volgende vaste*, herhaal van * tot* tot aan het einde van de toer. Toer 3 : Haak 1 vaste in elke vaste. Toer 4 : * 1 vaste in de eerste 3 vasten, 2 vasten in de volgende vaste* herhaal van * tot* tot tot het einde van de toer. Toer 5 en 6 : 1 vaste in elke vaste. Toer 7 : * 1 vaste in de eerste vaste, 2 vasten samenhaken (= minderen)*, herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Toer 8 : steeds 2 vasten samenhaken. Toer 9 : als toer *. Vul eitje met kussenvulling of watten. Knip de draad af en laat een stukje hangen van het sluiten van het ei. Rijg de draad door de bovenste steken, trek aan en sluit het ei. Hecht af en stop alle draadjes weg.
Je hebt natuurlijk ook een mandje nodig om de eitjes in te doen. Dit mandje in de vorm van een haasje is erg leuk om te maken. Wat je nodig hebt : dunne witte wol/ haaknaald 0,60/ 1 roze en 2 zwarte kraaltjes ( ik heb halve kraaltjes gebruikt voor nailart) / rouge/ knikker of kraal/ haarlak. LET OP : DE TOEREN WORDEN NIET GESLOTEN. Je haakt dus in een spiraal en het is handig om de eerste steek van de toer te markeren met een draadje.
Haak 2 lossen/ 6 vasten in in de eerste losse/ toer 1 : 2 vasten in elke vaste/ toer 2: *2 vasten in de eerste steek, 1 vaste in de volgende steek * herhaal * tot * / toer 3: * 2 vasten in de eerste steek , 1 vaste in elk van de volgende twee vasten *, herhaal van * tot* / Toer 4 : 1 vaste in elke vaste maar haak alleen in het achterste lusje bovenop de vasten / Toer 5: 1 vaste in elke vaste maar haak nu weer in beide lussen / Toer 6 en 7 : herhaal toer 5/ toer 8 : * haak 2 vasten samen, haak 1 vaste in de volgende 3 vasten* , herhaal van * tot* / toer 9 : 1 vaste en elke vaste en de toer sluiten en de draad afhechten. / maak een strookje van 20 lossen voor het hengsel van de mand / Maak een cirkeltje van 5 lossen vooor onder de mand.
Maak 2 oren. Haak 8 lossen/ toer1 : 1 vaste in de eerste losse, 1 vaste in elke losse tot eind/ toer 2: 1 losse, werk keren. 1 vaste in elke vaste . 3 vasten in de laatste steek, werk langs de andere kant : 1 steek in elke vaste Afkanten en draad afknippen. AFWERKING : Stop alle losse draadjes weg. Doe de kraal of knikker in het mandje, zo kun je het makkelijker vasthouden bij het afwerken. Plak de pompoen midden voor op de mand. Lijm de kraaltjes voor neus en ogen op hun plek. Naai of lijm de oren op hun plek en daarna het hengsel van de mand. Plak het kleine cirkeltje lossen onder de mand, zo blijft hij mooi staan. Breng wat rouge aan op de oortjes en de wangen. Om het mandje te verstevigen, kun je het bespuiten met haarlak. Als het goed droog is, kun je de knikker of kraal verwijderen.

Comments

Popular Posts