Kleertjes voor Mini.

Mini is een plastic popje van 3cm. Op beurzen vind je haar vaak heel goedkoop. Meestal moet je haar gezichtje nog beschilderen. Dit lukt het best met een heel fijn kwastje en acrylverf. Haartjes kun je schilderen of maken van Bunca garen. Voor de kleertjes heb je dun garen nodig. DMC fils dentelles bijvoorbeeld en een haaknaald 0,60
Je begint met haken bij de hals van het jurkje. Toer 1. Haak 16 lossen, haak 1 vaste in de 2e vaste vanaf de haaknaald, 1 vaste in elke losse = 15 lossen. Haak 1 losse en keer het werk. Toer 2.Haak 1 vaste in dezelfde steek * 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek* herhaal van * tot * = 22 vasten. Haak 1 losse en keer het werk. Toer 3.1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste in elke van de volgende 3 vasten.Armsgat : 3 lossen, 2 vasten overslaan, voorpant : 1 vaste in elk van de volgende 10 steken. Armsgat : 3 lossen, 2 steken overslaan. Rugpand : 1 vaste in elk vand de volgende 4 steken. Haak 3 lossen en keer het werk. Toer 4. 1 vaste in dezelfde steek, * 3 lossen, 1 vaste in de volgende vaste*, herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Haak 3 lossen en keer het werk. Toer 5 en 6 : Haak 1 vaste in het eerste boogje, 3 lossen en een vaste in het volgende boogje tot het einde van de toer. Haak 3 lossen en heraal toer 6 voor toer 7 maar hecht aan het einde van de toer de onderkant van het jurkje aan elkaar met een halve vaste en hecht af. Voor het iets minder wijde blauwe jurkje . kun je toer 7 weglaten en de onderkant aan elkaar haken aan het einde van toer 6. Afwerking : Trek Mini haar jurkje aan en naai de achterkant dicht. Rijg een draad door het jurkje op taille hoogte om het jurkje in vorm te brengen. Trek de draad aan en leg er een knoop in. Verier het jurkje met lint etc zoals jij het leuk vindt.
Patroon voor mini's slipje : toer 1. Haak 17 lossen. 1 vaste in de 2e steek vanaf de haaknaald, 1 vaste in elke losse = 16 vasten. Haak 1 losse en keer het werk. Toer 2. 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste in de volgende 2 vasten, * 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende 3 steken *, herhaal van * tot* tot het einde van de toer = 21 steken. Haak 1 losse en keer het werk. Toer 3 : ! vaste in dezelfde steek, 1 vaste in elke steek. Haak 1 losse en keer het werk. Toer 4. Kruisje : tel 10 steken vanaf de haaknaald en haak drie stokjes in elk van de volgende drie steken : 11, 12 en 13 . Vouw de andere helft van het broekje naar steek 13 en sluit de toer met een halve vaste. Hecht af. Trek Mini haar slipje aan en naai de achterkant dicht.
Sokjes en schoentjes kun je schilderen . Je kunt ook de voetjes beplakken met flock poeder ( zie mijn post over blote babies). Ook kun je een klein reepje haakwerk of kant om de voetjes naaien.

Comments

Popular Posts