Garderobe voor mini Mini.

Dit piepkleine popje heet mini Mini. ze is 2 cm lang, van kop tot teen. Het is echt een priegelwerkje om haar aaan te kleden. Ik heb een haaknaald nr 0,50 gebruikt en naaigaren van Gutermann. Je begint bij de nek van het jurkje.
Patroon : Toer 1. Haak 11 lossen, haak 1 vaste in de 2e steek vanaf de haaknaald, en in alle andere lossen. (= 10 vasten).Haak 1 losse en keer het werk Toer2. Haak 1 vaste in dezelfde vaste, * 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek *, herhaal van * tot *. ( = 15 vasten) haak 1 losse, keer werk. Toer 3. Armsgaten. 1 vaste in dezelfde steek,1 vaste in de volgende 3 steken, haak 3 lossen, sla 1 steek over, 1 vaste in de volgende 5 vasten, haak 3 lossen, sla 1 steek over, 1 vaste in de laatste 4 vasten. haak 1 losse en keer het werk.Toer 4. 1 vaste in de volgende steek, 1 vaste in elke steek. Als je bij het boogje voor het armsgat komt, haak je 2 vasten om de lossen inplaats van in de lossen. Zo is het armsgat netjes afgewerkt. Haak 1 vaste tot het volgende armsgat en haak weer 2 vasten om de lossen, haak 1 vaste in de laatste steken. Haak 3 lossen en keer het werk. Toer 5 : vaste in de volgende steek,3 lossen, 1 vaste in de volgende steek , * 3 lossen, 1 vaste in de volgende steek*, herhaal van * tot * tot eind van de toer. Haak 3 lossen en keer het werk. Toer 6: 1 vaste in de volgende steek, * 3 lossen, 1 vaste in het boogje * herhaal tot het einde van de toer. Hecht af en knip de draad af. Trek mini Mini haar jurkje aan en sluit de achterkant.Als je een langer jurkje wilt, herhaal je toer 6 nog een of twee keer.
Een broekje kun je op het popje schilderen. Je kunt ook een lintje om de taille naaien of lijmen, en pijpjes maken door een paar steekjes te maken tussen de beentjes. Je kunt ook een broekje haken. Haak ongveer 15 lossen. Meet even rond de taille want de popjes zijn soms dikker of dunner. Haak 3 toeren vasten. Naai het reepje haakwerk rond Mini's taille en maak pijpjes door een paar steekjes te naaien tussen de beentjes.
Ik heb het haar van Mini gemaakt met Bunca draad. Het is handig om eerst de hoed te maken en te passen zodat je hoed en kapsel passend kunt maken. Patroon voor hoedje : begin met een magische cirkel. Haak 8 vasten in de cirkel, markeer de laatste vaste met een draadje. Toer 2 : haak 2 vasten in elke vaste. Sluit de toer niet met een halve vaste. Toer 3: keer het werk en haak 1 vaste in elke steek, laat de laatste 3 vasten onbewerkt. Toer 4: keer en haak een vaste in elke steek, maar laat de laaste 3 vasten onbewerkt. toer 4 : haak 1 losse en keer het werk. *Haak 3 lossen en haak 1 vaste in de volgende steek* herhaal van * tot *. Hecht af en knip de draad af. Het staat heel leuk om de laatste toer in een andere kleur te haken. Voor een iets groter hoedje, haak je een paar extra vasten in de magische cirkel. Sokjes en schoentjes kun je het beste schilderen.
Deze Mini draagt een variatie op het jurkje. Deze is gemaakt in DMC fille dentelles. Dat is makkelijker om mee te haken maar het naaigaren geeft een veel soepeler jurkje dat beter past bij de maat van het popje. Haak het patroon van Mini's jurk t/m toer 4, haak aan het einde van de toer 1 losse inplaats van 3 en keer het werk. toer 5 : haak 1 vaste in dezelfde steek. daarna * 1 vaste in de volgende 2 steken, 2 vasten in de volgende steek *, herhaal tot het einde van de toer, haak 1 losse en keer het werk. Toer 6 : 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste in elke steek, 1 losse aan het einde van de toer en keer het werk. Herhaal toer 6 tot je het jurkje lang genoeg vindt. Wil je een wijder rokje meerder dan een paar steken meer in toer 5. Bijpassend mutsje : haak 12 lossen , haak 1 vaste in de 2e vaste vanaf de haaknaald, haak 1 vaste in elke steek, haak 1 lose en keer het werk. toer 2 - 4 : 1 vaste in elke vaste, 1 losse voor het keren aan het eind van de toer. Vouw het mutsje dubbel en sluit de naad voor het achterhoofd. Evt kun je de laatste toer van het andere mutsje herhalen voor een leuke afwerking. Veel succes met deze patroontjes.

Comments

Popular Posts